zaterdag 1 augustus 2009

Vrijdag 31 juli

Hallo allemaal,

We zouden het bijna vergeten maar inmiddels is er natuurlijk ook gedanst. In het fotoalbum kunnen jullie de prachtige foto's van onze eigen huisfotograaf Joop "Sytse" van Tellingen zien.
35e van de 41..... moeten we daar nu tevreden mee zijn?
We denken van wel. Regelmatig hebben wij als begeleiders elkaar tijdens de wedstrijden aangekeken met een blik van: "Wat gebeurt hier, wat doen deze mensen allemaal, wat een power, wat een kracht en wat een snelheid". Het niveau is onwaarschijnlijk hoog. Een aantal teams is semi-professioneel met de sport bezig en ook al jaren in training. In veel gevallen bestaan deze teams uit allemaal 18 jarigen. Laten we niet vergeten dat onze meiden nog maar een jaar bezig zijn. Gelukkig ziet de hele delegatie "oet Grunn" dat ook wel in.
X vibe is 22e geworden maar daarover later meer.
Inmiddels is Luciano naar de feedback sessie geweest. In Control is een team in ontwikkeling. Het team kan nog 2 jaar mee. De jury ziet de potentie en is onder de indruk van de teamspirit. Belangrijkste kritiek zit in het feit dat In Control zich beperkt tot 1 dansstijl en deze dansstijl nog onvoldoende beheerst. Luciano dringt aan om in de toekomst verschillende soorten trainingen te volgen (buiten de reguliere teamtraining). Hij had dit verwacht en wilde de meiden laten zien wat er nodig is om op dit niveau mee te draaien.
Dan X-vibe. Hier waren de meningen verdeeld. 1 jurylid zette X-vibe op de 46e plaats (uit 52). Onmogelijk volgens de crewleden. En we geloven ze. Maar en nu komt het 2 van de juryleden (de belangrijkste volgens de kenners) gaven een top 10 plek, nog voor de door hen zeer gerespecteerde crews van Kaba en Soreal crew. De doorslag gaf ons eigen Hollandse jurylid die groepen die aan het begin van het event optraden nog geen hoge scores durfde te geven. Eikel. Dit kost X vibe misschien wel een finaleplek. Verder geen commentaar op stijl, techniek en uitvoering.

De nabespreking werd in overwegend positieve stemming afgesloten. Eindelijk tijd om te shoppen maar daarover later meer.......

Groet,
Wilco

Geen opmerkingen:

Een reactie posten